Evenimentele lunii

28 Feb

CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR

ora 19.00

vezi program +
07 Mar

CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR

ora 19.00

vezi program +
14 Mar

CONCERT SIMFONIC

ora 19.00

vezi program +
21 Mar

CONCERT SIMFONIC

ora 19.00

vezi program +

Horia Mihail - pian

Pianistul Horia Mihail a debutat în oraşul său natal Braşov, interpretând Concertul în Re major de J. Haydn la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat, de peste 200 de ori, cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica “G. Enescu” din Bucureşti cât şi cu Orchestra Naţională Radio. În Statele Unite a fost solist al orchestrelor Boston Pops (sub bagheta lui John Williams şi Keith Lockhart), Topeka Symphony, Boston University Symphony şi University of Illinois Symphony. 

Horia Mihail a susţinut recitaluri solo şi de muzică de cameră în România, Italia, Anglia, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda şi Statele Unite. A colaborat cu artişti cunoscuţi precum Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Sergiu Schwartz, Peter Zazofsky, Andres Diaz, Iuri Mazurkevich şi Nathaniel Rosen. Horia Mihail a participat la câteva ediţii ale Festivalului Internaţional al Muzicii Noi din Bucureşti, la Festivalul Internaţional “George Enescu”, festivalurile din Spoleto şi Assisi (Italia), precum şi în importanta serie de muzică de cameră “Temple Beth Am” din Miami, Florida.

După 14 ani de studii în România cu Prof. univ. dr. Stela Drăgulin la Braşov, şi Prof.  Constantin Ionescu-Vovu la Academia de Muzică din Bucureşti, Horia Mihail a urmat cursurile Universităţii din Illinois, unde a studiat cu Ian Hobson, obţinând diplomele de absolvire şi de masterat în 1995, într-o perioadă de trei ani. În 1999 a primit Artist Diploma de la Boston University unde a studiat cu Anthony di Bonaventura. Este de asemenea absolvent al Colegiului de Matematică şi Fizică “Andrei Şaguna” din Braşov. A primit Premiul I la toate concursurile de pian la care a participat. A beneficiat de bursa Kate Neal Kinley Memorial Fellowship şi a primit burse complete la toate instituţiile de învăţământ superior pe care le-a frecventat. În 1999 a primit premiul Esther B. & Albert S. Kahn Career Entry Award. Horia Mihail a putut fi ascultat la diverse posturi de radio şi televiziune din România, Belgia, Anglia, Statele Unite şi Vocea Americii, şi a înregistrat cu Orchestra Simfonică Naţională Radio din România.

După o perioadă de trei ani în care a fost lector universitar la Boston University, Horia Mihail s-a întors în toamna lui 2002 în România unde este solist al Filarmonicii din Braşov, membru al Romanian Piano Trio, alături de Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma şi profesor asociat la Universitatea “Transilvania” din Braşov. În fiecare vară este invitat ca profesor la Festivalul Internaţional de la Tanglewood, organizat de Boston Symphony Orchestra în colaborare cu Boston University.